Haku
to top
Yhteystiedot

Eläinten hyvinvointikeskus, PL 57, 00014 Helsingin yliopisto

Käyntiosoite Koetilantie 2, 00790 Helsinki

 

Kansallinen asiantuntijaverkosto

Eläinten hyvinvointikeskus (EHK) on Helsingin yliopiston, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Maa- ja metsätalousministeriön yhteinen kansallinen eläinten hyvinvoinnin asiantuntijaverkosto.  EHK kehittää Eviran ja Helsingin yliopiston välistä yhteistyötä sekä edistää eläinten hyvinvointivalvonnan ja tutkimuksen kansallista sekä kansainvälistä yhteistyötä eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja parantamiseksi. EHK:n tehtävänä on myös edistää eläinten hyvinvoinnin tutkitun tiedon levittämistä ja tunnistaa omalta osaltaan kansallisia tutkimustarpeita. EHK toimii Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan yhteydessä. Keskuksen toimintaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

EHK toimii läheisessä yhteistyössä suomalaisten eläinten hyvinvoinnin tutkimusryhmien, kuten Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskuksen (Helsingin yliopisto) ja Eläinten käyttäytymisen ja hyvinvoinnin tutkimusryhmän (Itä-Suomen yliopisto) sekä Eläinten hyvinvoinnin tutkijakoulu ANIWELin kanssa. Keskus hyödyntää myös tieteellisten seurojen, kuten Suomen soveltavan etologian seuran ja Yhteiskunnallisen ja kulttuurisen eläintutkimuksen seuran asiantuntemusta. Eläinten hyvinvointikeskuksen johtaja toimii sihteerinä tuotantoeläinten  ja tiedottaja seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnassa.

Toimintaa ohjaa monialainen johtoryhmä

EHK:n johtaja FT Satu Raussin ja asiantuntija FT Tiina Kauppisen taustalla vaikuttaa keskuksen 7-henkinen johtoryhmä. Johtoryhmän jäsenet (varajäsenineen) ovat Susanna Ahlström (Riitta Heinonen) / Maa- ja metsätalousministeriö, Pirjo Kortesniemi / Eläintautien torjuntayhdistys (Heidi Härtel / HKScan), Leena Ahola / Itä-Suomen yliopisto (Hannu T. Korhonen / Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus), Anna Valros (Laura Hänninen) ja Outi Vainio (Olli Peltoniemi) / Helsingin yliopisto, Taina Aaltonen (Terhi Laaksonen) ja Jaana Mikkola (Taina Mikkonen) Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Lopetusasetuksen mukainen tieteellinen tuki

EHK on maa- ja metsätalousministeriön nimeämä lopetusasetuksen (NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 1099/2009 eläinten suojelusta lopetuksen yhteydessä) 20 artiklan mukainen tieteellisen tuen piste.

 

EHK:n vanha blogisivu

EHK kuvapalvelu Pinterestissä

Ruotsin eläinten hyvinvointikeskus

Tanskan eläinten hyvinvointikeskus

Mistä meidät löytää:
Ota yhteyttä:phtograph phtograph
Johtaja Satu Raussi
satu.raussi@helsinki.fi
+358504156570
Asiantuntija Tiina Kauppinen
tiina.kauppinen@helsinki.fi
+358443001295